SISTEME PROFESIONALE DE SECURITATE

Centrale multiplex

Home Componente Kit-uri Servicii Reparatii Magazin Distribuitori Documentatie Contact Harta Site-ului

 

            

 

 

Inapoi

 

 

 

Prezentarea sistemului XM

 

 

 Magistrala de comunicatie adresabila tip BUS. Aceasta magistrala este compusa din doar 3 fire, care asigura alimentarea, adresarea si transmiterea datelor de la toti detectorii prezenti in sistem. Diferenta fata de sistemul clasic analogic este data de faptul ca numarul de fire nu depinde de complexitatea sistemului, o singura magistrala putand sa suporte pana la 128 detectori simultan, in functie de model. Acesti detectori pot fi de orice tip, orice fabricant, in care se introduce un transponder miniatura pentru interfatarea cu magistrala BUS. Tastatura necesita alimentare si conectare la o magistrala separata tip RS485. Elementele de alarmare – sirene, relee, apelatoare etc, se conecteaza pe magistrala tip BUS prin iesirile transponderelor si se alimenteaza din magistrala. Pe langa zonele de pe magistrala, exista si patru zone cablate pe centrala, si cate o zona pe fiecare tastatura. Tot sistemul se poate programa atat din tastatura cat si cu ajutorul softwarelui si a cablului incluse in pachet. 

    Transpondere cu functii variate. Transponderele pot fi de trei tipuri principale: cu o intrare de zona si o intrare de tamper (24 ore), cu o intrare de zona, o intrare de tamper si o iesire tip releu, sau, a treia varianta, o intrare de zona, o intrare de tamper si un element de comanda cu triac. Astfel pot fi asigurate toate variantele de configuratii necesare, cu intrari si iesiri multiple pe aceeasi magistrala. 

    Sistem cu posibilitati extinse de expandare. Datorita liniei multiplexer cu posibilitatea adaugarii de intrari si iesiri, sistemul este extrem de usor expandabil. Aceste elemente suplimentare se “agata” de magistrala BUS, fara a mai fi nevoie sa se suplimenteze firele pana la centrala. Astfel se pot atasa contacte magnetice, detectori PIR, cititoare de proximitate, sirene, relee, apelatoare telefonice GSM sau PSTN precum si alte module considerate ulterior a fi necesare. Deasemenea se poate adauga un modul radio care asigura legatura cu detectori radio specializati. 

    Folosirea de catre mai multi utilizatori. Sistemul este gandit sa poata fi folosit de catre mai multi utilizatori, fiecare cu drepturi programabile independent. Utilizarea centralei de catre utilizatori se poate face atat din tastatura cat si din cititorul de tag-uri specializat. Evident poate fi programat si un banal buton pentru armare / dezarmare. 

    Folosirea de sisteme si partitii multiple. Pot fi programate mai multe sisteme, fiecare cu mai multe partitii, programabile si utilizabile total independent. Astfel echipamentul poate fi impartit in pana la patru sisteme independente fiecare cu cate 8 partitii (in functie de model), care se pot folosi total independent. 

    Posibilitatea de diagnostic automat. Prin intermediul display-ului este foarte comoda urmarirea parametrilor functionali atat la instalare cat si in timpul functionarii. Astfel pot fi vizualizate tensiunea de retea, tensiunea pe magistrala BUS, consumul in mA al tuturor dispozitivelor conectate pe magistrala, starea, tensiunea si curentul de incarcare a acumulatorului, prevenind eventuale defectiuni. 

    Moduri de armare multiple. Pot fi definite patru moduri de armare a sistemului de alarma: astfel se poate arma sistemul integral, se poate arma numai perimetrul exterior cladirii, se poate arma numai o zona, sau mai multe zone pentru noapte, fara a deranja zona in care utilizatorul ramane in locatie.

 

Home Componente Kit-uri Servicii Reparatii Magazin Distribuitori Documentatie Contact Harta Site-ului

Site creat de: Videovox Group
Copyright © 2009 Videovox Group
Optimizat pentru 1280/1024
Acces webmail
Site modificat in: 27-04-2009